Stäng fönstret!

Austrian Junior Open 2015, 20-21 juni

Ludde, Danne och Sebbe med guldmedaljer
Ludwig, Daniel och Sebastian med sitt lagguld

Eskilstuna Karateklubb fick med sig fyra medaljer hem från Österrikiska öppna för juniorer, varav TRE GULD och ETT BRONS.

Ludwig Ingemansson (17 år) gjorde sin sista tävling som junior och gjorde storslam i de tre klasser han ställde upp i. Ludde ställde för första gången upp i +76 kg-klassen. Han vann över en italienare, Mattia Simonetti, i första matchen. Därefter fick han möta kroaten Jakov Bunjevac, i en match som han vann med 1-0. I finalen ställdes Ludde mot en österrikare vid namn Darko Vidovic och säkrade guldet genom en 1-0 vinst.
I öppen klass mötte och besegrade Ludde först en italienare, Lorenzo Pietromarchi och sedan återigen kroaten Jakov Bunjevac. I seminfinalen blev det 2-0 mot Stjepan Stimac, även han från Kroatien och i finalen fick Ludde möte österrikaren Andre Gratzer och vann även den finalen med
1-0.

Kumitelaget, bestående av Ludwig, Daniel och Sebastian Brajic vann sin första match mot ett österrikiskt lag från Vorarlberg, med 2-1. I finalen besegrade man det andra österrikiska laget, från Salzburg med 2-0.

Daniel Barkelind (16 år) tog brons i -55 kg och guld i lag tillsammans med ovanstående. Daniel började med vinst efter domarröster mot Italiens Riccardo Manara. Därefter blev det förlust mot en annan italienare, Danilo Greco som till slut stod som vinnare av klassen. I återkvalet för bronsplatsen fick Danne möta sin tredje italienare, Riccardo Lanzini.