Distriktsmästerskap och Distriktscup 2013

Stäng fönstret!

Distriktsmästerskap och Distriktscup 27/4, Vasahallen i Arboga

Sigge Eriksson

Årets Distriktsmästerskap (från 14 år) och Distriktscup (7-13 år) hölls i Vasahallen i Arboga i lördags (27/4). Från Eskilstuna Karateklubb åkte en trupp på fem tävlande, med varierande grad av erfarenhet i att tävla i karate.
Det var Sigge Eriksson (9 år), Frame Nilsson (11 år), Daniel Barkelind (14 år), Alice Östvik (14 år) och Rasmus Malmström (17 år). Alla deltagare knep minst en medalj och vi fick totalt med oss fem guld, ett silver och ett brons.

Nöjdaste deltagaren var helt klart Sigge, som i sin andra tävling lyckades besegra fyra motståndare innan han fick ta emot guldmedaljen i kata för pojkar 9 år.
För tjejerna Frame Nilsson och Alice Östvik var det också tävling nummer två och här lyckades de ta ett silver respektive brons i fighting för flickor 11 år respektive kadetter (14-15 år) +54 kg.

Daniel gjorde helt klart tävlingens mest imponerande match då han i finalen kadetter -52 kg besegrade David Lindgren (Västerås karate center) med 10-0 på 36 sekunder!!! Ett svårslaget rekord. Han tog även guld i kata för kadetter.
Rasmus vann med klara siffror (5-0) i båda finalerna för kata seniorer respektive juniorer.