Eskilstuna Karateklubb

Info-mail

Stäng fönstret!

Infoblad 10-2010

Året lider mot sitt slut och det är snart dags för gradering och avslutning. Graderingen kommer att hållas i träningslokalen och avslutningen i sporthallens konferensrum. Anmälan till avslutningen delas ut av tränarna. Information om graderingen finns nedan.

Karateklubben fyller 30

Karateklubben fyller 30 år i år och för att fira detta samlas vi för att äta en bit mat tillsammans. Alla med anknytning till klubben är välkomna. Vi bokar bord på O´learys lördagen den 18/12 kl. 19.00. För att veta hur många platser som skall bokas så behöver Lars Adolfsson veta senast den 13:e vilka som skall med. Eftersom vi kommer i ett större sällskap så vill de att vi har bestämt mat innan. Lars har tagit fram tre alternativ:

 • Boston celtic BBQ cheeseburger 129 kr,
 • BBQ baby back ribs 169 kr eller
 • Shrimp and broccoli Alfredo 159 kr.

Mat och dryck betalas av deltagarna själva. Vill du följa med så anmäl dig senast den 13:e till lars.adolfsson@svt.se eller fyll i och lägg en förtryckt lapp som finns i lokalen i hans postfack där. När det gäller nästa termin så startar den 10/1. Vi ber er kolla hemsidan efter ev. förändringar när det gäller schemat. Styrelsen och tränarna önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Gradering

Den 18/12 kommer gradering att genomföras i träningslokalen, Sporthallen. Du som har tillstånd av din tränare att prova skall vara på plats i god tid för registrering och betalning.
Tider:

 • 10.00 Nybörjargrupp barn
 • 11.00 Graderad barngrupp
 • 12.00 Ungdomsgrupp

För dig som är nybörjare och inte vet vad som krävs följer här några punkter:

 1. Du måste ha din tränares tillstånd att få prova
 2. Vit karatedräkt med klubbmärke på vänster bröst
 3. Flickor får ha vit t-shirt under
 4. Inga smycken, örhängen, pannband etc.
 5. Graderingen kostar 60 kr för halvfärgat och 100 kr för helfärgat
 6. Blir man godkänd får man ett diplom
 7. Bälten kostar 60 kr för helfärgat och 65 kr för halvfärgat. De kommer att säljas på plats. Medtag jämna pengar!
  Har du några frågor om graderingen så vänd dig till din tränare.

Stäng fönstret!

Infoblad 9-2010


Klubbtävling vecka 40

En klubbtävling var planerad till den 9 oktober. Denna helg kolliderar med andra tävlingar vilket gör att vi flyttar klubbtävlingen framåt i tiden. Vi återkommer med ett nytt datum.

Tuna karate cup inställd 2011

För att kunna genomföra en större tävling som riktar sig alla klubbar krävs en stabil tävlingsorganisation som finns sammansatt i god tid inför tävlingen. Det behövs mycket folk till olika typer av uppgifter för att en sådan tävling ska kunna fungera. Då antalet aktiva tränande vuxna för närvarande inte är så många krävs att huvuddelen av funktionärerna utgörs av föräldrar till de barn som tränar i klubben.
Den 12 september anordnades en funktionärsträff inför klubbtävlingen den 9 oktober. Denna träff skulle också tjäna som värdemätare om det fanns möjlighet att engagera fler föräldrar som funktionärer. Tyvärr kom endast ett fåtal föräldrar till denna träff. Det innebär att vi gör den bedömningen att vi personalmässigt inte kommer att klara av att genomföra Tuna karate cup 2011. Styrelsen har därför beslutat att ställa in Tuna karate cup 2011 med ett eventuellt återkommande våren 2012.

Stäng fönstret!

Infoblad 8-2010


Ingen förändring av träningstider tillsvidare

Tyvärr gick vi ut lite snabbt med information om att vi skulle ändra tiderna för graderade barn (7-9 år) och ungdomar (10-13 år). Läget har förändrats sedan dess, så att vi tillsvidare kan behålla nuvarande träningstider.

Så INGA förändringar av träningstiderna tillvidare!

Stäng fönstret!

Infoblad 7-2010


Klubbtävling

Tävlingsmomentet är en betydelsefull bit i den träning som bedrivs i klubben och det är viktigt att alla som vill pröva på att tävla ska få möjlighet att göra det. Klubben har vid två tillfällen anordnat en egen tävling, Tuna Karate Cup, som betytt mycket för klubbens verksamhet och ekonomi.

Vi har fått beröm, både från aktiva, ledare och domare, för väl genomförda tävlingar. Trots det, kunde vi konstatera att vi hade behövt betydligt fler aktiva föräldrar under tävlingen som genomfördes i våras. De som ställde upp fick dra ett alldeles för tungt lass. Eskilstuna karateklubb är en liten förening. Det lilla antalet instruktörer och aktiva vuxna räcker inte till för att fylla upp de funktionärsposter som behövs för att kunna genomföra Tuna karate cup även 2011. Vi är därför beroende av att föräldrar till barnen som tränar i klubben ställer upp och hjälper till som funktionärer.

Klubben kommer därför att anordna en klubbtävling, preliminärt den 9 oktober, för klubbens egna aktiva. Inför tävlingen kommer vi att ha en funktionärsträff för att planera detaljerna inför klubbtävlingen. Hur många som sluter upp till klubbtävlingen kommer att bestämma om vi kan genomföra Tuna karate cup 2011 eller inte. De som vill ställa upp som funktionärer men inte kan närvara vid träffen den 12 september, vänligen ring Bo Forsheden på telefon 0722-178973.

Funktionärsträff: Söndagen den 12 september klockan 15.00 i dojon.

Klubbtävling: Preliminärt lördagen den 9 oktober. Återkommer med mer information.

Stäng fönstret!

Infoblad 6-2010


Välkommen till en ny termin

Vi hälsar alla, elever och instruktörer, välkomna till en ny termin med Eskilstuna karateklubb. Terminen startar den 23 augusti och avslutas den 18 december. Nytt inför hösten är att Eric Forsheden, tränare i vuxengruppen, har påbörjat studier på annan ort. Mattias Eklund kommer att rycka in istället för Eric på torsdagarna . Förändringar har även skett i höstens träningsschema avseende åldrar och träningstider.

Träningstider

måndagar
18.30-19.30 Graderade barn (skolbarn 7-9 år, med lägst RÖD-VITT bälte)
19.30-20.30 Vuxna nybörjare (14 år -)
19.30-21.00 Graderade vuxna (14 år -)
tisdagar
18.30-20.00 Ungdom (10-13 år)
onsdagar
18.00-19.00 Nybörjarbarn (skolbarn 7-10 år)
19.00-20.00 Graderade barn (skolbarn 7-9 år, med lägst RÖD-VITT bälte)
torsdagar
17.30-19.00 Ungdom (10-13 år)
19.00-20.00 Vuxna nybörjare (14 år -)
19.00-20.30 Graderade vuxna (14 år -)
söndagar
18.00-19.00 Fri träning (13 år - och lägst Orange bälte)

Är du osäker på vilken träningsgrupp du ska tillhöra, prata med respektive tränare.

Preliminärt kalendarium för höstterminen

Klubbtävling vecka 40

En klubbtävling kommer att hållas vecka 40. Inför klubbtävlingen kommer en funktionärsträff att hållas den 12/9. Separat informationsblad kommer senare.

Stäng fönstret!

Infoblad 5-2010


Avslutning och gradering

Lördagen den 5 juni är det gradering och terminsavslutning i Djurgårdsskolans gymnastiksal med start klockan 09.30.
Alla är hjärtligt välkomna.
Efter genomförd gradering bjuder klubben barn, föräldrar och andra anhöriga på korv och dricka.
För dig som är ny och inte vet vad som krävs för att gradera sig följer här några punkter:

 • Du skriver upp ditt namn på graderingslistan som sätts upp på anslagstavlan i dojon några veckor före graderingen.
 • Vi vill att du ska klara din gradering, därför behöver du din tränares tillstånd att få prova (tränarens signatur efter ditt namn på graderingslistan). Om du inte får någon signatur efter ditt namn, prata gärna med din tränare om orsaken och vad du behöver förbättra för att få gradera dig vid nästa tillfälle.
 • På graderingen ska du ha en ren, vit karatedräkt med klubbmärke på vänster bröst. Flickor får ha en vit t-shirt under gin.
 • Graderingen kostar 60 kronor för halvfärgat och 100 kr för helfärgat. OBS! Medtag jämna pengar, vi har svårt att växla större sedlar.
 • Blir du godkänd får du ett diplom.

Bälten kommer att säljas på plats och kostar 60 kronor för helfärgat och 65 kronor för halvfärgat. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa bland annat ryggsäckar och skydd.
Har du några frågor så vänder du dig till din tränare.

Höstterminen

Höstterminen startar igen den 23 augusti. Eventuella förändringar avseende träningsgrupper och träningstider läggs ut på hemsidan (www.karateklubben.com) senast en vecka före terminsstart.

Vi önskar er en skön sommar och välkomna tillbaka i höst!

Stäng fönstret!

Infoblad 4-2010


Påsklov vecka 14

Vecka 14 är det påsklov. Då är all träning inställd utom för nybörjarbarnen som tränar mellan 18.30-19.30 på onsdagar.

Bältesläger 24-25 april

Vi kommer att under ett förmiddagspass att träna på graderings- teknikerna till de olika graderna.
Lördag 24/4 9.00 – 12.00 Teknikerna till 8:e, 7:e och 6:e kyu ( rött, gult och orange ) OBS! Du måste ha lägst halvrött bälte för att få delta.  
Söndag 25/4 9.00 – 12.00 Teknikerna till 5:e, 4:e, 3:e, 2:a och 1:a kyu ( grönt, blått och brunt ) Du måste ha lägst orange bälte.
Någon anmälan behövs inte.  Ta gärna med någon frukt och något att dricka. Träningsavgift 50 kronor. Du som har högre grad är välkommen att delta även på lördagens bältesläger.

Årsmöte 10 februari

Protokollet från årsmötet kommer att sättas upp på anslagstavlan i dojon när det är justerat. Vid årsmötet blev det förändringar i styrelsens sammansättning, detta är 2010 års styrelse:

 • Ordförande Bo Forsheden
 • Sekreterare Peter Dädeby
 • Kassör Pia Göransson
 • Vice kassör Malin Johnsson
 • Ledamot Lars Adolfsson
 • Suppleant Camilla Nordberg

Stäng fönstret!

Infoblad 3-2010


Tuna Karate Cup

Tack till alla som hjälpte till med klubbens tävling Tuna karate cup. Trots snöoväder deltog cirka 220 ungdomar och klubben fick beröm för den väl fungerande organisationen kring tävlingen.

Årsmöte 10 mars

Samtliga medlemmar, samt föräldrar till medlemmar, är välkomna till Eskilstuna karateklubbs årsmöte. Årsmötet äger rum onsdagen den 10 mars klockan 19.30 i sammanträdesrummet i Sporthallen (intill kafeterian). Dagordning kommer att anslås på anslagstavlan i dojon.

Vi behöver nya krafter till karateklubbens styrelse.

Om det är någon vuxen utövare eller förälder till utövande barn, som skulle tycka det vore kul att hjälpa till med att driva föreningen framåt, prata med någon i styrelsen, någon av tränarna eller skicka ett mail till följande mailadress: info@karateklubben.com.

Föräldramöte

Ett föräldramöte kommer att hållas den 17 mars klockan 18.30-19.30 i sammanträdesrummet i Sporthallen (intill kafeterian), dvs. under nybörjarbarnens träningstid. Föräldramötet vänder sig i första hand till de föräldrar som har nybörjarbarn i någon av träningsgrupperna men alla föräldrar som har barn som tränar i klubben är hjärtligt välkomna! På föräldramötet går vi igenom vad karate är för något, lite om de olika träningsgrupperna, hur en gradering går till mm. Det finns också tillfälle att ställa frågor.

Stäng fönstret!

Infoblad 2-2010


Tuna Karate Cup

Den 20 februari går vår tävling Tuna Karate Cup av stapeln. Funktionärsmöte kommer att hållas den 7:e respektive 14:e februari klockan 16.30 i dojon. Alla som kan tänka sig att hjälpa till på tävlingen bör närvara vid dessa träffar. För mer information om tävlingen, gå in på tävlingens hemsida tunacup.karateklubben.com.

Terminsavgift

Nu är det hög tid att betala terminsavgiften. Vi kommer att göra en avstämning i början av februari och de som inte har betalt kommer att få en påminnelse.
Följande avgifter gäller:

 • Nybörjarbarn (skolbarn 7-11 år): 500 kr
 • Graderade barn (7-11 år): 600 kr
 • Ungdom (12-15 år): 700 kr
 • Vuxna nybörjare (från 16 år): 700 kr
 • Graderade vuxna (från 16 år): 700 kr

Bra att veta är att du som betalat din terminsavgift är försäkrad om du skulle råka skada dig under träningen.

Årsmöte 10 mars

Samtliga medlemmar, samt föräldrar till medlemmar, är välkomna till Eskilstuna karateklubbs årsmöte onsdagen den 10 mars. Dagordning kommer att anslås på anslagstavlan i dojon där information om tid och plats kommer att anges. Eventuella motioner från medlemmarna ska ha inkommit till styrelsen senast den 3 mars.

Stäng fönstret!

Infoblad 1-2010


Träningsgrupper

Välkommen tillbaka till en ny termin med Eskilstuna karateklubb.
Vi hoppas att jul- och nyårshelgen gett möjlighet till vila och nya krafter inför kommande träningssäsong.
Terminen startar måndagen den 11 januari. Nytt för i år är åldersförändringar i de olika grupperna.
Så här ser träningsgrupperna ut:
- Nybörjargrupp barn 7-10 år tränar onsdagar 18.30-19.30
- Graderade barn 7-10 år tränar måndagar och onsdagar 17.30-18.30.
- Ungdomsgrupp nybörjare och graderade 11-13 år tränar tisdagar 18.30-20.00 och torsdagar 17.30-19.00.
- Ungdomar och vuxna, nybörjare och graderade, från 14 år och uppåt tränar måndagar 18.30-20.00 och torsdagar 19.00-20.30.
Har du några frågor, prata med din tränare.

Terminsavgifterna är som förra terminen:
-Nybörjargrupp barn 7-10 år: 500 kr per termin
-Graderade barn 7-10 år: 600 kr per termin
-Ungdomar från 11 år och uppåt samt vuxna: 700 kr per termin.
Du får inbetalningskort av din tränare.

Kontaktinformation

Under hösten delade vi ut kontaktinformationsblanketter i syfte att kunna hålla vårt medlemsregister uppdaterat. Om du vet med dig att du inte har lämnat in en sådan blankett förra terminen, var vänlig gör detta. Blanketten får du av din tränare.

Tuna karate cup

Den 20 februari äger vår tävling Tuna karate cup rum. En funktionärsträff kommer att hållas den 31 januari klockan 16.30 i dojon. Det är viktigt att alla, både föräldrar och aktiva, som har möjlighet att hjälpa till på tävlingen kommer till denna träff. I motsats till de flesta idrottsföreningar kräver Eskilstuna karateklubb väldigt lite av föräldrarna. Dock förutsätter vi att alla, som har möjlighet, hjälper till just denna dag. Det finns flera varierande arbetsuppgifter som behöver göras, alla kan hjälpa till, oberoende av karatekunskaper.

Stäng fönstret!

Stäng fönstret!

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb