Eskilstuna Karateklubb

Info Mail 2014

Stäng fönstret!

Info mail 12-2014

Gott Nytt År

Styrelsen önskar, med vårt sista Info Mail för året, alla ett riktigt Gott Nytt År och ser med tillförsikt fram emot 2015!

Vårterminen

Terminen startar v 3, med början 12/12. Vi inte gjort några förändringar av träningstiderna.

Nytt telefonnummer till klubben

Vi har nu sagt upp vårt fasta abonnemang och skaffat ett mobilnummer istället: 072-879 48 66.

Prova på, gratis - för föräldrar till medlemmar

Styrelsen har bestämt att, under våren, låta föräldrar till barn i föreningen träna gratis under januari och februari för att prova karate. Därefter får de träna terminen ut för 300 kr. Instruktörer blir Leif, Frank, Gabriel, Pentti och Lars (fördelat mellan måndagar och torsdagar). Vi hoppas att många tar chansen!

Medlemsansökan på IdrottOnline (länk)

Klubbens medlemsregister finns på IdrottOnline.se. Alla registrerade medlemmar har inloggningsuppgifter dit för att kunna uppdatera eventuella förändringar av mejladresser eller mobilnummer (det mesta annat tas från folkbokföringen). Om du inte har fått något mejl med inloggningsuppgifter får du höra av dig. Det kan det bero på att du inte är registrerad, att vi saknar eller har fel mejladress till dig.

Gå in på IdrottOnline, via http://www.karateklubben.com -> Logga in -> Medlemsansökan eller via denna direktlänk och gör en medlemsansökan eller ändra till korrekt mejladress ifall du redan har medlemskap där.

Gradering och avslutning 21/12

Vid graderingstillfället 21/12 lyckades 43 medlemmar gradera sig. Senare på eftermiddagen följde lite fika tillsammans med premiering av några av våra medlemmar som utmärkt sig genom att träna många pass eller tävla för klubben. Grattis till er allihop!
Under kommande träningar kommer respektive tränare att dela ut de biobiljetter vi inte fick dela ut under årsavslutningen:

 • Graderade barn: Molly Lindgren, Artur Ekman, Rozanna Karlsson, David Carlzon och Harry Lieu
 • Ungdomar: Maryam Ishaq och Boban Simatovic
 • Vuxna: Pratthana Chueangoen, Sitanan Noimuen, Basel Helo och Kevin Lieu

Stäng fönstret!

Info mail 11-2014

Gradering 10.00 21/12 i Sporthallen

Graderingstillfälle i slutet av terminen blir 10.00 i Sporthallen.

Graderingslista, som man kan skriva upp sig på finns nere på anslagstavlan.
Därefter är det upp till varje tränare att signera ifall man anser att eleven är redo att gå upp för en gradering. 

För dig som är nybörjare och inte vet vad som krävs för gradering, följer här några punkter.

 1. Din tränares tillstånd att få prova
 2. Vit karatedräkt med klubbmärke på vänster bröst
 3. Flickor får ha vit t-shirt under
 4. Graderingen kostar 100 kr
 5. Blir man godkänd får man ett diplom

Bälten kommer att säljas på plats och kostar 70 kr. Har du några frågor så vänder du dig till din tränare.
Ta med jämna pengar, tack!

Avslutning 13.00-15.00, 21/12 i Stora salen - Munktellarenan

Vi önskar alla karategrupper, gamla som unga varmt välkomna till julfika som avslutning på terminen. Vi träffas i Stora salen - Munktellarenan på en kort julfika efter att graderingarna blivit klara. Detta är ett jättebra tillfälle att träffa andra i klubben utanför sin grupp. Passa även på att träffa och prata med våra killar och tjejer som är ute och tävlar både i Sverige och utomlands.

Vi bjuder på fika, så anmäl er (hur många som kommer och om man vill ha kaffe eller saft) via nedanstående anmälningsblankett, som också delas ut på träningarna eller via mejl till klubben.

Ippon Karate Open 2014, 29 november i Halmstad

Frame Nilsson tog silver i kata för flickor 13 år efter tre hårda matcher.

Venice Karate Open 2014, 13 november, Venedig Italien

Ludwig Ingemansson tog en silvermedalj vid Venice Karate Cup i Italien i helgen.
Det är en av Europas största tävlingar i år med 1700 deltagare från 23 länder.

Karate Kid Cup/Svenska Juniorpokalen 2014, 1 november i Eriksdalshallen Stockholm

Daniel Barkelind (-61 kg) och Thanya Nilsson tog guld i kumite (fighting) i sina respektive klasser efter väl genomförda matcher. Elliot Tjärnströ m (-63 kg) och Kevin Lieu (-70 kg) tog i sin tur varsitt brons i kumite.

Gothenburg Kumite Open 2014, 25 oktober i Göteborg

Daniel Barkelind tog guld i kumite (fighting) i sin klass -55 kg. Elliot Tjärnström fick brons i kumite i klassen -63 kg.

Euro Grand Prix 2014, 18 oktober i Pilsen i Tjeckien

Ludwig Ingemansson från Eskilstuna Karateklubb gjorde en riktig kanontävling när han tog guld i kumite för juniorer -76 kg i övertygande stil vid Grand Prix-tävlingen i Pilsen, Tjeckien.

Solna Karate Cup 2014, 18 oktober i Solnahallen utanför Stoockholm

Daniel Barkelind tog guld i kumite (fighting) för juniorer (16-17 år). Harry Lieu gjorde debut på tävlingsmattan och fick med sig ett silver hem till Eskilstuna efter en mycket bra insats. Sigge Eriksson fick med sig både ett silver i kumite pojkar 10 år och ett brons i kata efter flera tajta och bra matcher. Frame Nilsson knep silvret i kumite för flickor 12 år, medans Elliot Tjärnström bärgade bronset i kumite för kadetter (14-15 år) -63 kg.

Stäng fönstret!

Info mail 10-2014

Graderingsträning på lördagar

Följande lördagar erbjuder vi möjlighet för alla från rött bälte och uppåt att träna extra: 11/10, 25/10, 8/11, 29/11 samt 13/12. Tid: 10:00 – 11:30
Passa på och ta chansen på dessa träningar inför kommande graderingar.

Heian Cup 2014, 4 oktober Fröding Arena i Karlstad

I år samlade denna karatetävling 270 barn och ungdomar mellan 7 och 20 år från 45 klubbar. Från Eskilstuna Karateklubb åkte Elliot Tjärnström (14 år), Thanya Nilsson (10 år), Sigge Eriksson (10 år), Frame Nilsson (12 år) och Daniel Barkelind (16 år) för att tävla om medaljerna. Tre guld, ett silver och två brons fick klubben med sig från årets tävling.

Thanya gjorde en väldigt övertygande tävling och tog guld i kumite (fighting) för flickor 10 år samt silver i kata för samma åldersgrupp. Hon visade att hon har utvecklats på ett riktigt bra sätt genom att hålla kvar vid sin strategi även under tuffare matcher. Frame tog även hon guld i kumite och det i klassen för flckor 12 år. Daniel tog guld i klassen -61 kg för juniorer. Elliot bärgade sitt brons i -63 kg för kadetter, samma valör som Sigge fixade i kata för pojkar 10 år.

Banzai Open, 20 september

Daniel Barkelind tog brons i individuell klass, -61 kg, och brons i lag tillsammans med bl.a. Ludwig Ingemansson.

Finnish Open, 13 september

Daniel Barkelind tog guld i individuell klass, -61 kg, och brons i öppen klass. Ludwig Ingemansson fixade silver i sin klass -76 kg efter att ha blivit skadad och inte kunde fullfölja finalen.

Stäng fönstret!

Info mail 9-2014

Tuna Karate Cup - INSTÄLLD (länk)

Med respekt för de tävlande och våra egna sponsorer beslutade i måndags tävlingsledningen att ställa in årets upplaga av tävlingen. Vi hder fått allt för få anmälningar, vilket orsakade mycket få deltagare i flertalet klasser. Det vore inte rättvist mot de tävlande som reser hit för att få tävla, ansåg vi. Vi ska försöka analysera orsaken till de få anmälningarna. Om analysen visar att vår tävling trots allt har en plats i karate-Sverige kommer vi att försöka igen.

Stäng fönstret!

Info mail 8-2014

Dags att betala träningsavgiften

Den som inte redan har betalat träningsavgiften måste göra det omedelbart! Använd bankgironummer176-6526 och var noga med att skriva in medlemmens namn och personnummer, så att vi med säkerhet vem som har fått sin avgift betald.

Medlemsansökan på IdrottOnline (länk)

Om du inte har fått något mejl med länk till detta Info Mail får du höra av dig. Det kan det bero på att vi saknar eller har fel mejladress till dig. Gå in på IdrottOnline, via http://www.karateklubben.com -> Logga in -> Medlemsansökan eller via denna direktlänk och gör en medlemsansökan eller ändra till korrekt mejladress ifall du redan har medlemskap där.

Tuna Karate Cup (länk)

Vår egen tävling hålls 20 september i Sporthallen. Det är en barn- och ungdomstävling (7-17 år) i både kata och kumite och har tidigare genomförts 2009, 2010 och 2013.
Entré till tävlingen är gratis för medlemmar (den som betalat sin avgift) och fribiljetter kommer att delas ut under nästa vecka på träningarna.

All Wado Trophy 2014, 30 augusti i Sigtuna

30 augusti anordnades All Wado Trophy i Sigtuna utanför Stockholm.
Eskilstuna Karateklubb fick med sig tre guld, ett silver och ett brons från tävlingen.
Bäst lyckades Frame Nilsson med dubbla guld för flickor 12 år.

Övriga medaljer:

 • Daniel Barkelind - guld kumite pojkar 16-17 år -61 kg
 • Elliot Tjärnstöm - silver kumite pojkar 14-15 år -63 kg
 • Thanya Nilsson - brons kata flickor 9 år

Stäng fönstret!

Info mail 7-2014

Höstterminen

Terminen startar v 34, med början 18/8. Vi inte gjort några förändringar av träningstiderna, men däremto blir det förändringar på tränarsidan. Eftersom Mattias Eklund flyttade till Göteborg efter att ha varit med och tränat vuxengruppen i ett fletal år kommer Gabriel Ingemansson och Frank Staffas att ta över torsdagsträningen för vuxna.

Prova på, gratis - för föräldrar till medlemmar

Styrelsen har bestämt att, under hösten, låta föräldrar till barn i föreningen träna gratis under augusti och september för att prova karate. Därefter får de träna terminen ut för 300 kr. Instruktörer blir Frank, Gabriel, Pentti och Lars (fördelat mellan måndagar och torsdagar). Vi hoppas att många tar chansen!

Medlemsregistret i IdrottOnline (länk)

Klubbens medlemsregister är nu importerat till IdrottOnline.se. Anledningen är att vi ska kunna fortsätta att ansöka om aktivitetsstöd (LOK) via IdrottOnline.se, vilket är ett krav fr.o.m. 2015.
Det betyder att alla medlemmar har nya inloggningsuppgifter dit för att kunna uppdatera eventuella förändringar av mejladresser eller mobilnummer (det mesta annat tas från folkbokföringen). Om du inte har fått något mejl med inloggningsuppgifter får du höra av dig. Det kan det bero på att vi saknar eller har fel mejladress till dig.
Bytet till IdrottOnline betyder också att vi tillsvidare inte skickar ut Info Mail på samma sätt som förut, utan endast ett mejl med länk till klubbsajtens Info Mail (http://www.karateklubben.com/Infomail/Infomail.htm).

Tuna Karate Cup (länk)

Vår egen tävling hålls 20 september i Sporthallen. Det är en barn- och ungdomstävling (7-17 år) i både kata och kumite och har tidigare genomförts 2009, 2010 och 2013.
Avkastningen från tävlingen ska gå tillbaka till medlemmarna genom att:

 • Hela resultatet ska användas för breddsatsning av tävlingsverksamheten.
 • Vi ska sponsra med lägeravgift samt i den mån det går reskostnader, till utvalda läger.

Bemanning av arbetsgrupper under tävlingen: vi behöver hjälp av fler i servicegruppen och vaktstyrkan. Hör av dig ifall du är intresserade av att hjälpa till.

Vi behöver också hjälp att hitta fler sponsorer till tävlingen. Robert Andersson koordinerar det arbetet och ifall du inte vet hur du ska kontakta honom, så kan du höra av dig till oss.

33 medlemmar graderade sig

Vid graderingstillfället 15/6 lyckades 33 medlemmar klara sin gradering. Därefter följde lite fika tillsammans med korv med bröd. Grattis till er allihop!

Stäng fönstret!

Info mail 6-2014

Graderingar 10.00 15/6 i Sporthallen

Graderingstillfälle i slutet av terminen blir 10.00 i Sporthallen.

Graderingslistor, som man kan skriva upp sig på kommer att finnas nere på anslagstavlan.

Därefter är det upp till varje tränare att signera ifall man anser att eleven är redo att gå upp för en gradering. 

För dig som är nybörjare och inte vet vad som krävs för gradering, följer här några punkter.

 1. Din tränares tillstånd att få prova
 2. Vit karatedräkt med klubbmärke på vänster bröst
 3. Flickor får ha vit t-shirt under
 4. Graderingen kostar 100 kr
 5. Blir man godkänd får man ett diplom

Bälten kommer att säljas på plats och kostar 70 kr. Har du några frågor så vänder du dig till din tränare.

Ta med jämna pengar, tack!

Avslutning 12.00 15/6 i Sporthallen

Varmt välkomna på våravslutning för alla karategrupper, gamla som unga. Vi träffas nere i sporthallen och fikar efter att graderingarna blivit klara, cirka klockan 12.00. Detta är ett jättebra tillfälle att lära känna flera i klubben utanför sin grupp. Passa även på att träffa och prata med våra killar och tjejer som är ute och tävlar. 

Vi bjuder på fika och korv med bröd, så anmäl er (hur många som kommer och om man vill ha kaffe eller saft) via de anmälningsblanketter som delas ut på träningarna eller via mejl till klubben.

Tävlingsresultat för klubben under vårterminen

Inga medaljer, men bra insatser vid Katapokalen. Guldmedalj vid Swedish Openi Malmö. Nordisk mästare och brons vid NM i Riga. Silver och brons vid Yui Shin Kai Open. Silver vid International Childrens Games i Turkiet. Hela 10 medaljer fick vi vid Distriktsmästerskapen/Distriktscupen i Arboga. Två medaljer vid Bushido Open i Helsingborg. Fem medaljer vid Haninge Open. Ett guld vid Göteborg Open.
Klicka gärna på länkarna för att läsa mer!

Stäng fönstret!

Info mail 5-2014

Avslutning och gradering i Sporthallen 15/6

Vårterminen avslutas med ett graderingstillfälle, följt av en avslutning där vi bjuder på lite fika och ger möjlighet till att prata med andra klubbmedlemmar. I samband med avslutningen kommer vi att informera om vår egen tävling, Tuna Karate Cup, som vi kommer att arrangera i Sporthallen 20/9. Mer information om gradering och avslutning kommer lite senare.

Fightingläger i Örebro 31/5

Karateklubben Mifune i Örebro kommer att hålla ett fightingläger som leds av f.d. landslagsmannen Sadik Sadik 31/5. Det är ett läger vi i styrelsen vill att så många medlemmar som möjligt åker på. Därför kommer klubben att stå för lägerkostnaden för dem som åker. Du som åker på lägret får återbetalning från klubben i efterhand. De som är intresserade får tala med sin tränare eller mejla styrelsen.

Vårläger i Stockholm 31/5 med Jon Wicks (England) och Wim Massee (Holland)

Vår huvudorganisation ordnar med traditionellt vårläger i Tibble, utanför Stockholm för alla som har tränat i minst tre månader. Tala med din tränare ifall du är intresserad av att åka! Lägret kostar 300 kr för en dag och 500 kr för två dagar. Mer information: 

Länk

Info mail 4-2014

 

Uppstartsmöte Tuna Karate Cup på lördag, 10/5 kl. 14 i träningslokalen

Vi bjuder in alla till ett uppstartsmöte nere i träningslokalen, inför Tuna Karate Cup 20 september.
Vi vill informera om hur vi ligger till i planeringen inför tävlingen, dela upp arbetsuppgifter mellan oss och besätta de arbetslag vi behöver för tävlingen samt få in idéer om hur vi kan förbättra oss sen sist. 
Hör av dig på klubbmejlen ifall du inte kan komma på mötet, men ändå tror att du kan och vill hjälpa till!

Graderingsträning 10/5 och 24/5 med Bosse Forsheden 

För dig som planerar att gradera dig i slutet av terminen finns två extra tillfällen att förbättra dina chanser. Två pass på respektive lördag:

 • 10.00-11.00 barn med halvrött och rött bälte t.o.m. 13 år 
 • 11.00-12.00 rött, fyllda 14 år samt övriga från halvgult och uppåt

Stäng fönstret!

Info mail 3-2014

Tuna Karate Cup 2014

Planeringen och arbetet med årets tävling kommer nu att dra igång på allvar.
Vi uppmanar alla med koppling till klubben att försöka få tag på sponsorer till tävlingen! Robert Andersson koordinerar arbetet med att jaga sponsorer och kan kontaktas på 073-9506166.

Beslut om vad som gäller för sponsorer till tävlingen:

 • Paket 1 (3 000 kr):
  • Företagets logga på tävlingens hemsida (tunacup.karateklubben.com) med länk till företagets hemsida
  • Fyra fribiljetter till tävlingen
  • Möjlighet att sätta upp skylt/Roll-up eller liknande i sporthallen under tävlingsdagen
  • Företagets logga med i tävlingsprogrammet
  • Två VIP-pass under dagen inkl. enklare lunch, dryck samt kaffe och bulle
 • Paket 2 (1 000 kr), ifall man inte får företaget att nappa på paket 1:
  • Företagets logga med i tävlingsprogrammet
  • Två fribiljetter till tävlingen

Distriktsmästerskap/Distriktscup, 26/4: Vasahallen i Arboga

Klubben kommer att ställa upp vid tävlingen med ett antal tävlande. Vi vill samtidigt få så många medlemmar som möjligt att samåka till tävlingen för att förstå vad karatetävlingar går ut på och skapa intresse för tävlingar. Lars Adolfsson är kontaktperson för samåkningen och kan kontaktas på 070-3127700 eller info@karateklubben.com.

Tävlingssatsning under 2014

Styrelsen har beslutat att fördela pengar från förra årets Tuna Karate Cup, utdelning från Idrottslyftet respektive övrigt budgetutrymme till de tävlande under detta verksamhetsår enligt följande:

 • Tuna Karate Cup 2013:
  • Hela resultatet ska användas för breddsatsning av tävlingsverksamheten.
  • Vi ska sponsra med lägeravgift samt i den mån det går reskostnader, till utvalda läge
 • Idrottslyftet: de pengarna är öronmärkta per tävling för Daniel Barkelind respektive Ludwig Ingemansson då ansökan gällde just dessa tävlande.
 • Övrigt budgetutrymme används till anmälningsavgifter samt eventuella kostnader för ledare.

Stäng fönstret!

Info mail 2-2014

Årsmöte för Eskilstuna Karateklubb 8 mars, kl. 10.00

Årsmötet kommer att hållas i Sporthallens konferensrum och börjar 10.00.
Vi ber alla som är intresserade av att delta vid årsmötet hör av sig till styrelsen på info@karateklubben.com, så att kaffe med tilltugg räcker till alla!

Medlemmar från 15 år och uppåt har rätt att delta vid omröstning under årssmötet.
Förslag från styrelsen till stadgeändringar:

 • 3 § Tillhörighet m m: Föreningen är medlem i följande specialidrottsförbund (SF): Svenska Karateförbundet
 • 12 § Val av: 1 revisor jämte suppleant för en tid av 1 år

Valberedningen (Robert och Melinda Andersson) har kommit in med följande förslag till val:

 • Ordförande: Omval av Pentti Holm
 • Ordinarie ledamot: Jari Narkiniemi
 • Suppleant för ledamot: Robert Haka
 • Revisor: Rolf Sievert

Kumiteläger (fighting) i Sporthallen 8 mars, kl. 10.00

Tränare: Gabriel Ingemansson
Åldern och erfarenhet: från 12 år och minst gult bälte, tävlingserfarenhet rekommenderas
Kostnad: 100 kr per person
Innehåll: Lite blandade situations- och teknikövningar, sparring och kumite-fysikträning
Tid: 10:00-12:00, 13.30-15:30
Anmälan: info@karateklubben,com eller direkt på Facebook: länk.

Stäng fönstret!

Info mail 1-2014

Hej och god fortsättning på det nya året. Nu är det dags att starta träningen igen och här kommer lite information om träningstider och annat.

Medlemsansökan till Eskilstuna Karateklubb

Klubben är beroende av bidrag från stat och kommun såväl som att träningsavgifterna betalas in för att kunna bedriva vår ideella verksamhet. Från 2014-01-01 måste vi inkludera personnummer hos såväl tränande som tränare vid ansökan till bidrag för att vara berättigade till de aktivitetsbidrag som finns att få. Det gör att vi behöver få in personnumret från er snarast. Det går bra via mejl, det formulär vi brukar dela ut till nya medlemmar eller att ni som redan registrerat er själva direkt på klubbsajten (www.karateklubben.com/Ekk) gör tillägget där.

Grupper vårterminen 2014 (samma som höstterminen)

 • Nybörjare/vitbälten (födda 2004 – 2006), instruktörer: Pentti, Lars
  18:00-19:00 onsdag
 • Graderade (födda 2004 – 2006), instruktörer: Pentti, Lars
  18:00-19:00 måndag
  19:00-20:00 onsdag
 • Graderade/nybörjare (födda 2000 – 2003), instruktörer: Frank, Yvonne
  18:00-19:30 tisdag och torsdag
 • Graderade/nybörjare (födda 1999 och tidigare), instruktörer: Mattias, Pentti, Lars
  19:00-20:30 måndag
  19:30-21:00 torsdag
 • Tävlingsträning
  17:00-18:00 söndag, instruktör: Frank

Lördagsträningarnas graderingsträningar kommer igång lite senare under terminen. Vi återkommer om det.

Avgifter

 • Nybörjare/vitbälten (födda 2004 – 2006): 500 kr
 • Graderade (födda 2004 – 2006): 700 kr
 • Graderade/nybörjare (födda 2000 – 2003): 700 kr
 • Graderade/nybörjare (födda 1999 och tidigare): 700 kr

När ni betalar träningsavgiften, glöm då inte att skriva namnet på den det gäller. Glöm heller inte att skriva födelsedatum.
Obs! Medlem (och försäkrad) blir man först när man har betalat in träningsavgiften, där medlemsavgiften är inkluderad!

Kalendarium

Vårterminen 2014:

Höstterminen 2014:

Välkomna till ett nytt karateår!
Styrelsen

Stäng fönstret!

Stäng fönstret!

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb