Eskilstuna Karateklubb

Bushido Open 2018

Stäng fönstret!

Bushido Open 2018, 26 maj i Idrottens Hus, Helsingborg

Milly med dubbla medaljer
Milly med dubbla medaljer

Eskilstuna Karateklubb hade två representanter vid årets tävling: Milly Eriksson (10 år) och Tage Alskog (11 år).

Tillsammans tog de fyra medaljer, ett guld, ett silver och två brons.

Milly gick upp första matchen mot en tjej som hon förlorade mot förra hösten i Halmstad med klara 5-0. Den här gången körde Milly igenom en alldeles nyinlärd kata och gjorde det med mycket kraft och bra tekniker och vann matchen med klara 5-0. En mycket glad tjej fokuserade hårt och fortsatte i samma stil de kommande 2 matcherna och även där med vinst 5-0 i båda. Nu var hon klar för en final, vilket var första gången för henne inom Kata. Lätt nervös gjorde hon sig klar och går in och vinner även finalen med klara 5-0 efter en återigen mycket bra insats mot ett tufft motstånd trots den klara segern.
Sen var det dags för kumite direkt efter katan, Tyvärr blev det lite för ont om tid att ladda om för Milly som kört 4 katamatcher strax innan. Milly kom ut helt fel i första matchen som hon förlorade med 7-1. Hon försökte komma igen i den andra matchen, men där blev det en förlust med 3-1 och hon fick med sig en bronspeng hem.

Tage började med kumite där han vann första två matcherna med 8-0 och 9-2. I finalen låg han under med 0-1 och i matchens sista skälvande sekunder markerade han en perfekt spark mot huvudet som domarna tyvärr inte gav poäng för. Därmed förlorade han finalmatchen.
Senare fick han med sig hem ett brons i kata.

Stäng fönstret!

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb