Eskilstuna Karateklubb

Karate-SM 2011

Stäng fönstret!

Karate-SM 2011, 3-4 december i Botkyrka Sporthall, Stockholm

Ludwig Ingemansson (t.h.) mot guldet!
Ludwig Ingemansson (t.v.) och Rasmus Malmström

Årets SM-tävlingar annordnades av Botkyrka Shukokai i Stockholm. Från Eskilstuna Karateklubb deltog Ludwig Ingemansson (14 år) och Rasmus Malmström (16 år). Ett guld och ett silver blev klubbens utdelningen vid årets tävling.

Ludwig tog guld i kumite (fighting) för kadetter -63 kg efter tre bra utförda matcher. Rasmus tog silvret i kumite för juniorer -61 kg.

Ludwig inledde med en säker seger med 4-0 över Johan Bjurestam från Örnsköldsvik. Blev varnad för kontakt hela tre gånger då han inte fick med sig domarna på all de tekniker han utförde. Mot William Engman var matchen jämnare och där ingen av de tävlande fick någon större utdelning på sina tekniker. Matchen slutade 1-0. I finalen mot Midiya Kakavandy agerande Ludde lugnt och säkert och tog en ganska säker seger med 2-1.

Rasmsus arbetade på bra i finalen mot Axel Mårtensson, som tidigt tog ledningen med en poäng. Rasmsus satte en mycket fin spark (ura mawashi) mot huvudet, som domarna tyvärr ansåg var för hård. Den och två andra handtekniker gav honom varningar istället för poäng. Han fortsatte att pressa matchen igenom utan att kunna få in den efterlängtade poängen för en kvittering. Axel varnades i slutet för att inte vilja fightas, då han backade under de sista 10 sekunderna.

Ludwigs Kumitematcher:
  • 4-0 mot Johan Bjurestam (Örnsköldsvik)
  • 1-0 mot William Engman (Sundsvall)
  • 2-1 mot Midiya Kakavandy (Goju-kai Eskilstuna) i FINALEN
Rasmus Kumitematch:
  • 0-1 mot Axel Mårtensson (Halmstad) i FINALEN

Stäng fönstret!

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb