Eskilstuna Karateklubb

Wado-EM 2009

Stäng fönstret!

TRE KARATEKILLAR FRÅN ESKILSTUNA KOM HEM MED 8 EM-MEDALJER

Medaljörer Wado-EM
Fr.v. Gabriel, Ludwig, Rasmus

Bröderna Gabriel o Ludwig Ingemansson samt Rasmus Malmström åkte till Nicosia på Cypern 16-18/10-2009 för att vara med i Wado Ryu EM i karate.
De gjorde en strålande insats i den 30 gradiga värmen.

Rasmus som var uttagen för första gången i svenska Wado-laget presterade bra i kata men nådde inte riktigt fram till pallplasen. Desto bättre gick det i kumite där tog han bronset i klassen pojkar14-15år, -57kg.

Ludwig som deltagit tidigare i svenska Wado-laget gick ut hårt och erövrade bronset i kata för pojkar12-13år. Därefter tog han även ett brons i kumite för pojkar12-13år, -47kg efter ett antal tuffa matcher.

Den mest rutinerade Gabriel tävlade även han i kata för pojkar14-15år där han erövrade ett silver med minsta möjliga marginal till guldet. Därefter tog han ett brons i kumite för pojkar14-15år, -70kg i stentuff konkurens.

Den tredje tävlingsdagen avslutades med lagkumite där trycket är enormt från läktarna på de tävlande. Hejaramsorna duggartätt. Ludwig gick ut först i kumitelag för pojkar12-13år och lyckades kamma hem ännu ett brons.
Slutligen gick pojkar14-15 år ut i lagkumite där både Gabriel och Rasmus ingick i laget. Efter ett antal stenhårda matcher kunde så de äntligen bärga guldet. Då kokade den svenska läktaren. En strålande avslutning på en tuff och lång helg för det svenska Wado-laget.

 

Stäng fönstret!

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb