Eskilstuna Karateklubb

Wado-VM och Banzai Open, 2011

Stäng fönstret!

Wado-VM i Texas, USA 9-14 augusti 2011

 

Eskilstuna Karateklubb skickade en deltagare till stil-VM i Texas. Tolvårige Daniel Barkelind åkte dit för att delta i kumite, både individuellt och i lag.

Den individuella delen tog slut redan efter en match, men i lagtävlingen tog Daniel ett brons tillsammans med sina lagkompisar efter att ha förlorat seminfinalen mot hemmalaget från USA. En riktigt stor upplevelse för Daniel som förde Eskilstunas stolta traditioner i stil-VM-sammanhang vidare efter tidigare framgångar av Eric Forsheden (individuellt brons) och Ludwig Ingemansson (individuellt guld).

Banzai-Cup Open i Berlin den 17 september 2011

Förra helgen gick en stor internationell tävling av stapeln i Berlin, med nästan 1000 starter, från över 20 nationer. Bröderna Ludwig och Gabriel Ingemansson deltog där med stor framgång genom att ta medaljer i alla klasser de ställde upp i.

Ludwig Ingemansson från Eskilstuna Karateklubb började med att vinna stort över en duktig holländare och avancerade sedan genom att vinna över både ukrainare, tyskar och walesare. När han sedan stod på prispallen som bronsmedaljör var han omgiven av 3 tyskar. Tyskland som var på hemmaplan hade en enorm bredd av duktiga utövare med. Ludwig som precis fyllt 14 år och därmed gjorde sin första tävling som kadett (U-16år) får vara jättenöjd med sin debut.

Även Ludwigs storebror Gabriel Ingemansson deltog på tävlingen med stor framgång i juniorklasserna (U-18år). Han ställde upp i 3 klasser och tog brons i alla. Han deltog i egen viktklass, öppen klass och lag. Han gick hela 12 matcher för att ta sig dit, Mycket bra i den stenhårda konkurrensen. Han fick därmed med sig flest medaljer i den svenska truppen. P.g.a. förseningar i schemat fick Gabriel gå sin sista match ca kl. 23.00. Så efter prisutdelningen var klockan efter midnatt. Det blev en lång dag i hallen, från första start som gick redan kl. 09.00.

 

Stäng fönstret!

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb