Eskilstuna Karateklubb

Gradering

Senaste Nytt

Dagar med inställd träning...

Årsmöte 17/3...

Sportlov v. 8...

Kick-off Tuna Karate Cup...

Erbjudande om tränings-overall...

Samarbets-partner

EKA Knivar

Budo-Nord

Budo&Fitness

Övriga sponsorer

Sparbanksstiftelsen

Träning för nybörjare där termins-avgiften inkluderar dräkt!

Terminsstart!

Gradering

För att gradera sig måste man uppfylla ställda krav.

Vilka bälten (grader) finns det?

Det skiljer sig mellan olika karatestilar och i Wado Ryu använder vi färgerna rött, gult, orange, grönt, blått, brunt och svart för de olika graderna. Grader anges egentligen som kyu eller dan med tillhörande bältesfärger enligt följande:

För barn upp till 14 år använder vi något som kallas mon-grader, vilket är "halvgrader" som man får mellan kyu-graderna. Man får ett bälte som är vitt tillsammans med den "kyu-färg" bältet representerar. T.ex. 8 mon = rödvitt och 7 mon = gulvitt.

Får man gradera sig vid varje tillfälle?

Nej, oftast inte. Mellan de flesta grader är en termins ihärdigt tränande ett MINIMUM för att man ska hinna lära sig det som krävs. Sen beror det givetvis på ens egna förutsättningar och hur mycket man lägger ned på sin träning.

Eskilstuna Karateklubbs graderingspolicy

Att få försöka gradera sig är ingen rättighet utan mer ett prov på att ens färdigheter redan motsvarar ställda krav. Vi bedömmer alla elever under hela säsongen för att se om de motsvarar de krav vi har för att de ska få försöka gradera sig. Vi vill att de som går upp för gradering kommer att klara graderingen. Det är alltså viktigt att man anstränger under hela terminen och inte bara under de sista två veckorna.

Krav på färdighet i att instruera andra

För att eleven ska få gå upp för gradering till grönt bälte (5 kyu) och högre, krävs färdighet i att instruera andra i hur man utför tekniker enligt Svenska Wado Ryus graderingssystem. Den tränare som ansvarar för gradering i klubben gör bedömningen om eleven har dessa färdigheter eller inte. Hen kan också ta beslut om att göra ett tillfälligt undantag på grund av låg ålder hos eleven.

Graderingen kostar

100:- för varje försök. Bälte kostar 70:-.

Hur länge tar det att få svart bälte?

Omöjligt att svara på. Det beror hur mycket man tränar, vilka förutsättningar man har för karate och om man har tillgång till någon sensei som kan gradera till svart bälte. Den i klubben det tagit kortast tid för är Eric Forsheden Åhs som hade tränat i 15 år innan han tog sitt svarta bälte.

Eskilstuna KarateklubbOm Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb